Vraagbundeling Glasnet Bodegraven van start

door | feb 4, 2017 | Nieuws |

Deze week is de vraagbundeling voor een zakelijk glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering in Bodegraven van start gegaan. Bij voldoende animo kan hier nog voor de zomer een volledig stratendekkend zakelijk glasvezelnet aangelegd worden.

De initiatiefnemers voor het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen zijn het Ondernemers Collectief Bodegraven (OCB) en FiberRevolution Nederland B.V. Samen zullen zij onder de naam Glasnet Bodegraven het open netwerk gaan exploiteren.

Eind vorig jaar werd in opdracht van het OCB een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat bij voldoende belangstelling van de ondernemers op de terreinen een stratendekkend zakelijk glasvezelnetwerk zowel technisch als financieel haalbaar is. Het onderzoek werd ondersteund door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en grotendeels gesubsidieerd door de provincie Zuid-Holland.

De positieve uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek zette de lichten op groen om deze week te starten met de vraagbundeling. De inschrijvingsperiode loopt tot maart van dit jaar. Bedrijven die zich aansluiten krijgen een 1-op-1 glasvezelverbinding met naar keuze een capaciteit van 50/50 Mbps, 100/100 Mbps of 250/250 Mbps.

Als de vraagbundeling succesvol is, wordt het zakelijk netwerk nog voor de zomer van 2017 gerealiseerd.