Glasnet Alphen van start

door | mrt 15, 2017 | Nieuws |

FiberRevolution gaat starten met de aanleg van het zakelijke glasvezelnetwerk op (een deel) van het bedrijvenpark Molenwetering in Alphen aan den Rijn onder de naam Glasnet Alphen (www.glasnetalphen.nl). Door het stratendekkende ontwerp zullen alle op het beoogde tracé gevestigde bedrijven gebruik kunnen maken van betaalbaar en open glasvezel. Elke aansluiting krijgt de beschikking over een ‘eigen’ Ethernet capaciteit van 50, 100 of 250 Mbps, zonder overboeking. De komende jaren zal het dekkingsgebied op basis van voldoende lokale vraag verder worden uitgebreid met als doel alle bedrijvenparken in Alphen aan den Rijn te kunnen bedienen.

Glasvezel de ideale oplossing

“Ons is gebleken dat lokale ondernemers regelmatig hinder ondervinden van hun slechte en/of trage ADSL verbinding”, aldus Dennis Nettenbreijer van FiberRevolution. Hij vervolgt: “Een straalverbinding blijkt in de praktijk vaak slechts een tussenoplossing. Ook hierbij ondervindt men regelmatig signaalverlies zodat de gebruikers weer opnieuw moeten inloggen op het cloudplatform of er ontstaat ineens een hinderlijke (zeer) trage verbinding. Reden voor steeds meer ondernemers om te kiezen voor een toekomstvaste oplossing met een zeer hoge beschikbaarheid. Met een supersnelle glasvezelverbinding zijn de lokale ondernemers klaar voor de toekomst en kunnen zij kosten besparen, beter en slimmer werken en innoveren.”

Ruim aanbod van diensten

De aangesloten bedrijven worden via een darkfiber backhaul automatisch verbonden met de neutrale marktplaats Rotterdam internet eXchange (RiX) en datacenter Nikhef te Amsterdam (onderdeel van Amsix). Op beide koppelpunten is een ruime keuze aan providers en diensten te vinden in een concurrerende omgeving.

Over FiberRevolution

FiberRevolution Nederland BV is een zuivere laag 2 operator en levert dus zelf geen diensten. Onze missie is om de zakelijke glasvezelmarkt in Nederland open te breken door betaalbaar, open en collectief glasvezel beschikbaar te maken voor bedrijven. De BV Nederland is gebaat bij betaalbare en schaalbare verbindingen op een open netwerk met een veelheid aan concurrerende dienstenaanbieders. FiberRevolution is in 2014 gestart en heeft inmiddels zakelijke glasvezelnetwerken gerealiseerd in onder andere Tilburg, Rotterdam, Nieuwkoop, Heemskerk en Vlaardingen.